Köszöntő, immár a htka kötelékében

Sok szeretettel köszöntök mindenkit az új helyre költözött modernwartech blogon!

10687943_389857594496167_9178321678997742540_o_b-52.jpg

Mindenek előtt pedig köszönöm a htka.hu-nak, hogy helyet, megjelenést biztosítanak a modernwartech-nek!

Az Index/blog.hu táján történtek a személyes meggyőződésem szerint már nem tették lehetővé a további megjelenést ott, így szükség volt a váltásra. A htka.hu-val azonban könnyen meg tudtunk egyezni az átköltözésről, amihez minden segítséget megadtak – különösen Tcat, a főszerkesztő. Ezúton is nagyon köszönöm ezt a lehetőséget! Ami azt illeti, ráadásul nem ez az első lehetőségem tőlük, mert legelső megjelenéseim is náluk voltak… Ezek közül a teljesen újraírt B-36 ismertetőt megtaláljátok a blogon!

Ami nem változik, hogy amiről itt olvashattok, az haditechnika lesz. Egyes területeken tágabb, ritkábban szűkebb értelemben. A fő téma a katonai repülés lesz, de lesznek tengeri hadviselésről és nagy ritkán katonai űrhajózásról szóló posztok is. A régi terveim közül még egy teljes hosszúságú XB-70 ismertetővel “tartozok”, de ezt nem tudom ígérni… A blogon a hidegháború időszakából fogtok írásokat találni, de később talán lesz egy-két téma a második világháború idejéből is. A címben levő modern szó arra utal, hogy általában a korban kiemelkedőnek számító kezdeményezésekről, tervekről lesz szó. Ezért sok, meg nem valósult projekt is terítékre kerül. A kezdetekhez képest egyre nagyobb hangsúly került a tervezők, stratégák döntései mögötti elvárások, okok és körülmények bemutatására. Ez a jövőben is így lesz, de persze a műszaki részletek sem maradnak el.

A posztok jórészt az interneten elérhető anyagokból készülnek továbbra is, de azt hiszem, hogy találtok majd bennük hozzáadott értéket is. Mivel minden forrást messze nem ismerhet egyvalaki, és még néha ostobaságokat is összehord az ember a legjobb szándék ellenére is, ilyenkor nyugodtan jelezzétek. Ha ez kommentben történik, kérem, hogy úgy, ahogy a többiek hozzászólásaira is: korrektül reagáljatok. A személyeskedésnek nem sok értelme van. Ezeknek megfelelően a moderálást szigorúan fogom végezni.

Ami a költözéssel kissé változni fog, hogy néhány, alapvetőbb kifejezést, rövidítést nem fogok mindig kifejteni, és a legtöbb angol megnevezést sem fordítom már le. Továbbá, az első időben még szoknom kell az új szerkesztőfelületet, meg menedzselni a költözés kívülről nem látható részleteit, de remélem, hamar beállnak itt is a dolgok!

Ezután a “Mi várható?”, bemutatkozó poszt után már csak kellemes időtöltést, és jó olvasást kívánhatok!

Maga Lenin

7 thoughts on “Köszöntő, immár a htka kötelékében

 1. Visszajelzés: A Projekt 949 osztályú, szovjet SSGN és változatai, 4. rész - Élenjáró haditechnika

 2. Sok sikert itt is & további jó munkát kívánok
  Ezek szerint a blog.hu a továbbiakban már nem is fog frissülni?
  Van esetleg 5éves terv a jövőre nézve 😁?

 3. Nem ismerem a blogponthu rendszerét eléggé. Le lehet onnan ide arhiválni az összes eddigi posztot? Mert ha mexűnik a blogponthu, ne menjen a levesbe az eddigi munkád!
  Kár lenne érte(d)!

 4. Kedves Lenin et!

  Akár a modernwartech, akár a techstorys hsz-okat nem lehetne ide átmásolni?
  Sokszor a hsz-ok hatalmas értéket képviselnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük